Huomioimme tämänhetkisen tilanteen käyttämällä sekä videoyhteydenpitoa että turvallisia henkilökohtaisia kohtaamisia.

Case: Wiima Logistics Oy

Ulkoistettu HR-ratkaisu tuo tarvittavan jouston vaihtelevaan tarpeeseen

Wiima Logistics on 4PL-logistiikkatoimija, joka hallinnoi ja optimoi asiakkaiden tavaravirtoja globaalisti. Logistiikan hallinta, mukaan lukien mittaaminen, ongelmanratkaisu, kehitys ja raportointi, on heidän ydinosaamistaan. Wiiman palvelumallin avulla saavutetut lähetysten suorat ja välilliset kustannussäästöt sekä resurssien skaalautuvuus takaavat yrityksen kilpailukyvyn.

 “Täydennämme asiakkaidemme toimitusketjuratkaisuja räätälöidyillä palveluilla, logistiikka-alan ammattilaisilla ja edistyneillä IT-järjestelmillä.”

Wiima Logisticsin toimitusjohtaja Heikki Heinonen muistelee yhteistyön alkaneen Suomen Henkilöstötalon kanssa rekrytoinnin merkeissä jo vuonna 2014: “Suomen Henkilöstötalo on auttanut meitä vuosien varrella rekrytoinneissa ja tilapäistyövoiman kanssa. Laajempi yhteistyö alkoi 2022 keväällä, jolloin otimme ulkoistetun HR-ratkaisun käyttöömme. Pidemmältä ajalta tuttu yhteyshenkilömme Jenni Räikkönen hoitaa yrityksemme HR-asioita yhteistyössä toimivan johdon kanssa.”

Wiima Logistics työllistää alle 50 työntekijää ja omalle HR-osastolle ei ole vielä tarvetta, HR-asioihin haluttiin kuitenkin panostaa entistä enemmän. “Joustava ulkoistettu HR-ratkaisu toi meille tarvittavan jouston vaihtelevaan tarpeeseen. HR on myös ollut helposti työntekijöiden lähestyttävissä tavallaan talon omana ihmisenä, mutta samalla kuitenkin säilyttäen sopivan etäisyyden ja perspektiivin asioihin. Benchmark muiden yritysten tekemiseen on myös helpompaa ulkoistetussa ratkaisussa, näkemystä on enemmän”, Heikki Heinonen jatkaa.

Suomen Henkilöstötalon palvelu perustuu laadun ja nopeuden lisäksi räätälöityihin ratkaisuihin, joilla taataan asiakasyritykselle sopiva ratkaisu. Palvelupakettiin kuuluu rekrytoinnin lisäksi henkilöstövuokraus ja headhunting sekä HR-palvelut. Wiima Logistics on ensimmäinen asiakkuus, johon on sovittu selkeästi pidempiaikainen HR-ulkoistus.

Jenni Räikkösen tehtäviin kuuluu kaikki Wiima Logisticsin HR-toimet, muun muassa työajanseuranta sekä HR-toiminnan kehittäminen huomioiden työntekijöiden hyvinvointi ja viihtyvyys. Hän toimii myös tarvittaessa yhteyshenkilönä työterveyden suuntaan. “HR-tehtäviin kuuluu kaikki mikä liittyy ihmisiin ja olen nauttinut tästä yhteistyöstä sekä tehtävästä todella paljon. Wiimalla on todella kiva työporukka ja minut on otettu hirmu hyvin vastaan. HR-tehtävät tarjoavat mukavasti vaihtelua omaan työnkuvaan rekrytointien ohelle, on hienoa saada vastuuta ja samalla oppia lisää. Mahtavaa nähdä ajan mittaan miten kaikki toimenpiteet näyttäytyy, kun kehitetään toimintaa”, Jenni kertoo.

Wiima Logistics on logistiikan ulkoistuspalveluja tarjoava yritys ja heille on ollut luontevaa ottaa palveluita ulkoistettuna: “Ymmärrämme jouston, skaalautuvuuden ja juuri tarpeeseen tulevan ammattitaidon mahdollisuudet. Erittäin tehokas tapa tehdä asioita, kaikkia funktioita ei tarvitse olla talossa sisällä. Yhteistyö sujuu erinomaisesti ja jatkamme mielellämme yhteistyötä”, Heikki Heinonen toteaa.

 

Heikki Heinonen
Toimitusjohtaja
Wiima Logistics Oy

HR-palvelut – yrityksesi ulkoistettu henkilöstöosasto

Kiinnostuitko?
Räätälöimme palvelujamme tarpeenne mukaisesti, joten katsotaan millä tavalla pystymme tuottamaan haluamanne kokonaisuuden.

Ota yhteyttä!

Share This