Ohjeet hyvään työhakemukseen
Hyvää työhakemusta laatiessa kannattaa miettiä, minkälaisen ihmisen sinä haluaisit ottaa töihin. Älä kehu itseäsi liikaa hakemuksessa, mutta tuo kuitenkin selkeästi esille osaamisesi. Liioittelu ei kannata, koska kokenut rekrytoija tunnistaa esittämisen helposti. Tutustu alaan ja yritykseen mahdollisuuksien mukaan kirjallisuuden ja internetin avulla. Perustuntemus alasta ja tehtävästä jättää aina hyvän vaikutelman. Ole realistinen työnhaussasi kuitenkaan vähättelemättä itseäsi.
Oikolue ja ole huolellinen
Oikolue hakemuksesi ja oikolueta se vielä toisella henkilöllä. Lähetä hakemuksesi vasta sitten, kun olet siihen tyytyväinen. Hakemuksen viimeistelyä ei saa jättää puolitiehen. Esitä palkkatoivomus ainoastaan, jos sitä pyydetään. Palkkatoiveen on syytä olla realistinen ja alalle sopiva, koska liian korkea toive saattaa pudottaa sinut pois haastatteluvaiheesta. Nykyaikaiset työnantajat tuntevat palkkatason hyvin ja tietävät suunnan, missä liikutaan. Loppu on neuvottelujen varassa, ja palkasta puhutaan lopullisesti vasta, kun sovitaan työsopimuksen ehdoista.
Hakemuksen on hyvä mahtua yhdelle sivulle. Jos työkokemusta on runsaasti, useampikin sivu on ok. Älä liitä hakemukseesi muita kuin pyydettyjä tietoja.

Hyvän työhakemuksen tiedot:
- työnhakijan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
- vastaanottajan tiedot
- päiväys
- viittaus kontaktiin
- otsikko: työtehtävän nimi tai ”Avoin hakemus”
- henkilö- ja koulutustiedot
- ammatillinen osaaminen
- palkkatoivomus, mikäli sitä on pyydetty
- suosittelijat
- allekirjoitus
- CV liitteeksi
- todistusjäljennökset liitteenä, jos niitä on pyydetty