Henkilöstövuokraus-, rekrytointi- ja tuottavuuspalvelut – Turku

Toimipisteemme palvelee työnantajia Varsinais-Suomen alueella.
Tutustu tiimiimmeSaapumisohje (pdf)

Henkilöstötalo

Turun toimipiste

Osoite:
Puutarhakatu 45 A 4. krs
20100 Turku

Sähköposti:
varsinais-suomi@henkilostotalo.fi

Vaihde:
010 2306 520

Piilotettu kikka - älä välitä
Ota yhteyttä Turun tiimiimme

REKRYTOINTIPALVELUT – TURKU

Henkilöstötalon rekrytointipalvelut tarjoavat laadukkaat ja pitkäkestoiset ratkaisut yrityksesi henkilöstöhankintaan.

Tavoitteenamme on minimoida virherekrytointien riskit, säästää yrityksesi aikaa ja tehdä aina kestävä, työnantajakuvaan sopiva rekrytointi.

Annamme kaikkiin rekrytointeihin 12 kuukauden rekrytointitakuun.

Tyhjä kikka
Rekrytointiprosessi

Tarjoamme kokonaisvaltaisia rekrytointipalveluita avaimet käteen -periaatteella. Alkukartoituksen jälkeen luomme työnantajakuvaa ja yritysimagoa tukevan työpaikkailmoituksen ja markkinoimme paikkaa oikeissa kanavissa oikeille kohderyhmille. Prosessin edetessä haastattelemme ja arvioimme sopivat henkilöt juuri teidän tarpeisiinne.

12 kuukauden rekrytakuu

Vakuutena toimivasta rekrytointitavastamme annamme 12 kuukauden kassavirtaystävällisen rekrytakuun. Rekrytakuun avulla jaat rekrytointipalkkion vuoden ajalle. Rekrytakuu-palvelullemme toimii kunnioittaen Suomalaista työtä ja täten Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Suomen Henkilöstötalon Rekrytakuulle Avainlippu-tunnuksen.

Headhunting

Headhunting eli suorahaku tarkoittaa sopivien ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään, josta ei ole ilmoitettu julkisesti. Ehdokkaita etsitään aktiivisesti ja heihin otetaan suoraan yhteyttä. Headhuntingin etuja ovat rekrytoinnin huomaamattomuus ja nopeus, ja sen avulla voidaan kartoittaa jopa useita kymmeniä päteviä ehdokkaita.

Henkilöarvioinnit

Kauttamme on mahdollista tilata nopeasti, joustavasti ja räätälöidysti toteutettavat henkilöarvioinnit rekrytoinnin tueksi. Henkilöarvioinnin päätavoitteena on kartoittaa työnhakutilanteessa hakijan ja kunkin tehtävän yhteensopivuus. Psykologin tekemästä arvioinnista hyötyy sekä toimeksiantaja että hakija.

HENKILÖSTÖVUOKRAUS – TURKU

Henkilöstövuokraus on kätevä tapa varmistaa, että työvoima on paikalla oikeassa kokoonpanossa, oikean vahvuisena ja oikeaan aikaan.

Palvelemme asiakkaitamme joustavasti ja heidän tarpeittensa mukaan, minkä ansiosta pystymme täyttämään korkeatkin vaatimukset.

Pitkään jatkuneet asiakassuhteet niin pienten kuin suurtenkin yritysten kanssa ovat osoitus asiantuntevasta ja toimivasta palvelustamme.

Tyhjä kikka
Try & Hire -rekrytointi

Try & Hire on henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin joustava yhdistelmä, joka antaa sinulle mahdollisuuden valita oikea työntekijä kertyneen kokemuksen perusteella.

Työvuorosuunnittelu ja miehittäminen

Työvuorosuunnittelu ja miehittäminen, eli bookkaus, ovat Henkilöstötalon vahva osaamisalue. Räätälöidyn ja vahvan palvelukonseptimme ansiosta pystymme toteuttamaan vaativaakin henkilöstöhallintaa toimialasta riippumatta.

Ulkoistaminen

Ulkoistusprojekteissa yhdistyy koko resursointipalveluidemme osaaminen. Luomme tarkan prosessisuunnitelman ja huomioimme myös tarvittavat työkalut ja -välineet sekä koulutustarpeet.

Suomen Senioriammattilaiset

Senioriammattilaiset ovat oman alansa ammattilaisia, joiden tietotaito on karttunut pitkän työuran tuloksena. Senioriammattilaisten vankkaa osaamista voidaan käyttää myös työelämään vasta totuttelevien nuorten sparraajana ja tukena.

TUOTTAVUUSPALVELUT – TURKU

Suuntaa henkilökunnan huomio ja tekeminen olennaisiin asioihin.

Henkilöstötalo tarjoaa Jatkuvan parantamisen projekteja työyhteisöille sekä tulospalkkiojärjestelmäpalvelut Avaimet käteen -periaatteella.

Tyhjä kikka
Jatkuva parantaminen

Jatkuva parantaminen on koko henkilöstön yhteinen toimintatapa mukavamman ja sujuvamman työympäristön luomisessa. Toistuvista pienistä puutteista työpaikalla kasvaa ennen pitkään suuri ongelma, ja siksi pienikin parannus kannattaa toteuttaa. Näihin asioihin pureudumme Jatkuvan parantamisen projekteissa.

Tulospalkkio

Tulospalkkiojärjestelmän tavoitteena on suunnata koko henkilöstön huomio ja tekeminen niihin oleellisiin asioihin, joiden kautta yrityksen toiminnan tulos kehittyy. Saavutetut tulokset näkyvät yksikön menestyksessä, jokaisen palkassa ja henkilöstön motivaation lisääntymisenä. Tarjoamme projektiluonteisesti läpiviedyn ja aidosti tulokseen perustuvan tulospalkkiojärjestelmän käyttöönoton avaimet käteen -periaatteella.