Mitä henkilöstöpalvelutyö on ja mitä se vaatii Suomen Henkilöstötalossa?
Toimintamme on rehtiä, aitoa ja tuloshakuista. Emme anna katteettomia lupauksia, mutta teemme kaikkemme. Sitoudumme, haastamme ja palvelemme – tällaisia ihmisiä me myös haemme.
Meillä työtä tehdään tosissaan, muttei totisena. Suhtaudumme aina jokaiseen toimeksiantoon vakavasti ja sitoumuksella asiakaslupaukseen. Yhdessä asetettujen tavoitteiden puitteissa tarjoamme kaikille työntekijöillemme vapauden työskennellä itselleen sopivalla tavalla. Tärkeää on, että työtä tehdään ammattimaisesti, omalla persoonalla ja siten, että oman työn takana voi seisoa.
Työnantajalupauksemme, Employer Value Proposition (EVP), onkin – YHDESSÄ.

Työ meillä vaatii mm.
- monipuolista asiakaspalvelua
- tehokkuutta ja rohkeutta
- liiketoimintaymmärrystä
- asiakaspalveluasennetta
- yrittäjähenkisyyttä
- päätöksentekokykyä
- paineensietokykyä ja sopeutumista muuttuviin tilanteisiin
- myyntihenkisyyttä
- organisointia
- tunneälyä ja ihmistuntemusta.
Suomen Henkilöstötalo työnantajana
Sitoudumme jokaiseen työntekijään tosissamme. Autamme kasvamaan ja oppimaan joka päivä jotain uutta. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien alkaa laaja perehdytysprosessi, johon koko henkilökuntamme omilla osaamisillaan osallistuu.
Toimintaamme ja organisaation kasvua ohjaavat työntekijämme sekä heidän osaamisensa. Meillä luotetaan työntekijöiden omaan arviointikykyyn ja ammattimaiseen tekemiseen. Johto ei vahdi, vaan valmentaa ja antaa toiminnan suuntaviivat – loppu on työntekijän omissa käsissä.
Huomioimme jokaisen yksilölliset elämäntilanteet ja urahaaveet. Huolehdimme työssäjaksamisesta ja motivoimisesta erilaisin keinoin kunkin työntekijän omien toiveiden mukaisesti, koska tiedämme, että eri asiat motivoivat eri ihmisiä ja auttavat jaksamaan paljon vaativassa työssä.
Olemme vahvasti tiimihenkinen organisaatio. Kaikilla on liiketoiminnan ydin mielessä, ja jokaiselle annetaan tilaisuuksia kehittää.
Missiomme on aikaansaada kannattavia kohtaamisia.
Visiomme on olla valtakunnallisesti tunnettu toimija.
Meidän jokapäiväistä toimintaamme ohjaa seuraavat arvot: Avoimuus – Tuloksellisuus – Yhdessä tekeminen – Rohkeus
Työntekijäetumme ovat mm.
- Hyvätasoinen yksityinen työterveys
- Tapaturmavakuutus
- Smartum-setelit kaksi kertaa vuodessa liikuntaan ja virkistäytymiseen
- Tulospalkkiojärjestelmä sekä tiimibonus
- Työnohjaus (tarvittaessa)
- Etätyömahdollisuus sekä laitteistot tähän
- Oma älypuhelin sekä työ- että yksityiseen käyttöön & Elisa Ring -palvelu (automaattiset vaihteeseen siirrot iltaisin ja viikonloppuisin)
- Omakustanteiset työpaikkahierojan käynnit työajalla

Erilaisia uratarinoita

Opinnäytetyö Henkilöstötalolle?
Oletko vailla opinnäytetyöaihetta ja/tai -tahoa? Tarjoamme opinnäytetyöprojekteja korkeakouluopiskelijoille.
Projektin aihe voi olla esimerkiksi jokin seuraavista:
- SHT:n tunnettuus ja käyttäjäkokemukset
- SHT:n liiketoimintasuunnitelma
- SHT:n hakijakokemus ja sen parantaminen
- SHT:n tyytyväisyyskysely asiakkaille sekä työntekijöille
- Uusi tapa tehdä työtä
- Työehtosopimukset nyt ja 2030
- Rekrytointimarkkinoinnin uudet tavat ja väylät
- Tulospalkkiojärjestelmät ennen, nyt ja tulevaisuudessa
- Tulospalkkiojärjestelmän myynnin kehitys
- Hunter vs. Farmer myynnissä
- Asiantuntijuus myynnissä
- Buukkauspalveluiden käyttö henkilöstöpalvelumyynnissä
- Tampereen rekrytointimyynti
- Alueellinen kilpailijakartoitus (esim. Tampere)
Henkilöstötalolle on tehty jo seuraavat opinnäytetyöt:
- Sanni Parkkisenniemi – Use of employment agencies in companies (2013)
- Tommi Larikka – Henkilöstöpalveluyrityksen uusasiakashankinnan kehittäminen (2014 )
- Sara Demasör – Uusasiakashankinnan tehostaminen henkilöstöpalveluyrityksessä (2016) (jatkoa Tommin työlle)
- Anette Vierimaa – Strategi för sociala medier, case Suomen Henkilöstötalo (2016)
- Kaisa Messo – Palautetta vuokratyöntekijöille! : palautteella kilpailuetua henkilöstöpalvelualalla (2017)
- Henna Riihiaho – Palaute osana vuokratyön työntekijäkokemuksen kehittämistä (2019) (jatkoa Kaisan työlle)
- Katariina Tuominen & Roosa Vavuli – Vuokratyö – tulevaisuuden työsuhde? : case Suomen Henkilöstötalo (2020)
- Nina Laaksonen – Kilpailijoista erottautumisen keinoja etsimässä : Suomen Henkilöstötalo (2020)
- Samu Laaksonen – Vastuullisuus ja palvelun laatu / Suomen Henkilöstötalon yritysasiakastoiminnassa (2020)
- Wilma Eriksson – Työpaikkailmoituksen kiinnostavuus ja hakufoorumit– Kohderyhmänä Y- ja Z-sukupolvet (2020)
Otamme mielellämme vastaan kyselyitä harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikoista!
Lähetä sähköpostia osoitteeseen ura@henkilostotalo.fi, niin mietitään yhdessä mahdollista seuraavaa steppiä!
Olin vaihdossa Espanjan Valenciassa, kun ajankohtaiseksi tuli miettiä harjoittelupaikkaa ja opinnäytetyöaihetta. Ainut minkä tiesin varmaksi siinä kohtaa, oli se, että molemmat tulisi liittymään jollain tavalla rekrytointiin. Olin nähnyt mainoksia Facebookissa Suomen Henkilöstötalosta, joten ajattelin ottaa heihin yhteyttä ja kysyä mitä mahdollisuuksia heillä olisi minulle. Sain vastauksen todella nopeasti ja vaikka oltiin eri maissa, yhteistyö sujui alusta asti sujuvasti ja nopeasti. Koin, että yritys oli oikeasti kiinnostunut ja yrityksen yrittäjä Tommi kutsuikin minut paikan päälle heti kun tulin takaisin Suomeen.
Suomen Henkilöstötalo oli listannut kotisivuilleen mahdollisia opinnäytetyöaiheita, joten oli helppo miettiä, mikä niistä olisi minulle sopiva. Valitsin aiheista yhden ja aloimme työstää ideaa Tommin kanssa pidemmälle. Lopulta aiheeksi sovittiin työpaikkailmoituksen kiinnostavuus ja hakufoorumit, kohderyhmäksi valikoitui y- ja z-sukupolvet ja niiden mahdolliset erot työnhakutilanteessa. Ensimmäiseksi ideana oli toteuttaa paneelihaastattelu, mutta päädyimme kuitenkin lopulta kyselytutkimukseen, joka osoittautui paljon toimivammaksi. Sain kyselyyn paljon tukea yritykseltä, niin itse suunnitteluun kuin sen luomiseenkin.
Opinnäytetyön tekeminen Suomen Henkilöstötalolle oli erittäin mieluisa projekti. Minulle annettiin koko
työn ajan vapaat kädet ja sain tukea heiltä, aina kun sitä tarvitsin. Koin olevani osa Suomen Henkilöstötalon
työyhteisöä ja toimistolla oli ihanan rento ja ystävällinen meininki.
Tein syksyllä 2020 Suomen Henkilöstötalolle opinnäytetyön. Päädyin SHT:n nettisivuille googlattuani mahdollisia opinnäytetyöaiheita, ja Suomen Henkilöstötalon sivuilta löysin mielenkiintoisia aiheideoita. Lähetin toimitusjohtaja Tommi Larikalle sähköpostia, jossa kerroin olevani kiinnostunut ja sain nopeasti vastauksen. Tapaaminenkin järjestyi seuraavalle päivälle. Tommin kanssa päädyimme sopivaan aiheeseen, joka sopi myös opinnäytetyön ohjaajalle, ja pääsin saman tien etsimään sopivaa kirjallisuutta. Opinnäytetyöhön oli aikaa kolme kuukautta. Prosessi oli raskas, mutta mielenkiintoinen ja opettavainen. Sain työn ajallaan tehtyä hyvällä arvosanalla sekä valmistuin aikataulussa. Kiitos Suomen Henkilöstötalolle yhteistyöstä.
Harjoitteluni Suomen Henkilöstötalossa koronan aikana
Pääsin aloittamaan työharjoitteluni maaliskuussa 2020 Suomen Henkilöstötalolla. Syy, miksi halusin Henkilöstötalolle, oli kiinnostukseni HR-alaa kohtaan, mutta jo ennen harjoittelun varsinaista aloitusta selvisi, että pääsisin tekemään hommia paljon monipuolisemmin niin HR:n, markkinoinnin kuin hallinnonkin puolella. Kuulosti mahtavalta!
Alku vaikutti lupaavalta; porukkaan oli helppo päästä mukaan – jopa minun, joka lämpiää vähän hitaammin, työtehtävät vaikuttivat mielenkiintoisilta ja pääsin heti ns. tositoimiin. Todellisuus iski kuitenkin vasten kasvoja parin viikon harjoittelussa olon jälkeen. Vaikka harjoittelu ja uuden oppiminen oli lähtenyt hyvin käyntiin, päätti maailma toisin. Maaliskuun puolessa välissä koronaepidemia puuttui peliin ja siirryimme kaikki etätöihin. Se oli ensimmäinen kerta koko harjoittelun aikana, kun mietin, että tuleekohan tästä mitään. Laitteet siis kainaloon ja kotiin.
Etätyöhön siirtyminen oli opettelua siinä, missä kaikki muukin. Onneksi viestimet toimivat ja sain hyvin apua ja ohjeistusta myös etänä eikä sormi mennyt suuhun kovinkaan monta kertaa. Melko pian huomasin jopa nauttivani etänä työskentelystä, vaikkei apu ollutkaan koko ajan vieressä. Uskalsin vihdoin jopa tarttua puhelimeenkin eivätkä soitot jännittäneet yhtään niin paljon kotona, kun tiesin ettei kukaan ollut kuuntelemassa vieressä tai viereisessä huoneessa.
Vaikka harjoitteluni etätyöhön siirtymisen takia painottuikin ensimmäisten viikkojen aikana opittuun somemarkkinointiin, koin kuitenkin saaneeni tehdä itselleni mielekkäitä töitä, joista varmasti on hyötyä, minne ikinä työelämässäni päädynkin. Loppujen lopuksi ainut miinus etätyöskentelyssä taisi olla vain se, että perinteisessä työympäristössä työskentelemisen kokemus jäi hyvin vähälle.
Pessimisti ei pety sanotaan, mutta en osaa sellaiseksikaan ruveta. Toisaalta en myöskään voi sanoa pettyneeni mihinkään. Harjoittelu sujui lopulta juuri niin kuin sen kuuluikin ja seuraavaksi kohti uusia tuulia!
***
Tein työharjoitteluni ohessa myös opinnäytetyöni Suomen Henkilöstötalolle aiheena vuokratyö. Prosessi kesti harjoittelun kanssa päällekkäin maalis-toukokuun. Kuten missä tahansa työssä, jossa tuotetaan tekstiä, oli välillä hyviä hetkiä, kun kirjoittaminen sujui, mutta myös hetkiä, jolloin kaikki takkusi. Tein opinnäytetyön parityönä opiskelukaverini kanssa, joten pystyimme jakamaan taakan, jolloin työskentely oli helpompaa. Teoriaosuuden alkuun pääseminen oli varmasti työn raskain osuus, muu tuli tutkimuksen myötä ”kuin itsestään”. Kuitenkin itse tutkimuksen suunnittelu ja toteutus vaati useamman hetken, jotta saimme siitä varmasti irti sen, mitä alun perin olimme lähteneet hakemaan. Vastauksia tuli yllättävän paljon – useampi sata, joten olimme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Paras hetki koko prosessissa oli ehdottomasti se, kun hain opinnäytetyön valmiina kansiin painettuna!
Urasivut yritykselle?
Ota yhteys Tommi Larikkaan, p. 010 2306 521, niin aloitetaan keskustelu miten voisimme olla avuksenne!