Jenni Räikkönen, henkilöstökonsultti

Joustava työympäristö kannustaa onnistumaan

Rekrytoinnin asiantuntija Jenni Räikkönen kokee onnistuvansa työssään silloin, kun yhdistää onnistuneesti asiakkaan liiketoiminnan ja heille soveltuvan hakijan.

Yliopistoaikanaan Jenni opiskeli itselleen poliittisen historian pääaineopintojen ohella historian ja yhteiskuntaopin aineopettajan pätevyyden, mutta hänen tutkintoonsa sisältyi myös henkilöstöhallinnon opintokokonaisuus.

Jenni ehti kokeilla hetkellisesti urapolkua opettajana, mutta haaveet tästä saivat väistyä, kun hr-opinnot veivät mennessään ja johdattivat Jennin henkilöstöpalvelualan töihin. Syksyllä 2017 hän päätti ottaa seuraavan askeleen urallaan ja haki Henkilöstötalon avointa hr-osaajan paikkaa.

– Ilmoituksessa kerrottiin, että työtehtävä muotoutuu valitun työntekijän omien vahvuuksien mukaan. Aluksi olin enemmän mukana vuokramiehityksissä ja nykyään teen rekrytointitoimeksiantoja sekä suorahakuja. Toiveissa olisi tehdä jatkossa myös entistä enemmän hr-ulkoistuksia esim. hr-päällikön tai asiantuntijan roolissa Henkilöstötalon Director as a Service (DaaS) -palvelun kautta.

Jennin mukaan hänen aiemmassa opettajaurassaan ja tämänhetkisessä työnkuvassa on myös jotain yhteistä.

– Niitä yhdistää omalla kohdallani tietynlainen halu kehittää asioita.

Meillä ei tarvitse koskaan jäädä yksin pulmallisissakaan tilanteissa, sillä tuemme toisiamme sataprosenttisesti.

Asiakasymmärrys johtaa tuloksiin

Työssään rekrytoinnin asiantuntijana Jenni syttyy siitä, kun onnistuu löytämään juuri oikean tekijän asiakkaan liiketoiminnan tueksi.

– On päästävä kiinni asiakkaan tarpeisiin, ajatteluun ja toimintatapoihin, jotta voi löytää heille täydellisesti sopivan henkilön. Siksi on tärkeää, että jo ilmoituksessa kuvataan täsmällisesti rekrytoivan yrityksen tarve sekä myös tapa tehdä asioita, esimerkiksi yrityskulttuurista kertoen.

Jenni pitää Henkilöstötalon ketterästä tavasta toimia, sillä silloin löytää räätälöidyt ratkaisut palvella asiakkaita heidän tarpeissaan.

– On hienoa, että saamme kaikki kulkea kohti haluttua lopputulosta parhaaksi kokemillamme tavoilla. Meillä ei tarvitse koskaan jäädä yksin pulmallisissakaan tilanteissa, sillä tuemme toisiamme sataprosenttisesti.

Etäpäiviä ja rauhoittumista vilskeen vastapainoksi

Työpaikallaan Jenni arvostaa joustavuutta, avointa ilmapiiriä sekä ennustettavuutta.

– Pidän siitä, että kertaamme säännöllisin väliajoin yrityksen suunnan ja tilanteen, jotta kaikki olemme kärryillä siitä, minne olemme menossa. Meillä saa tarvittaessa tehdä myös etätöitä, jos esimerkiksi jokin tehtävä vaatii herpaantumatonta keskittymistä.

Työpäivät toimistolla rekrytointien parissa voivatkin olla hektisiä, ja niiden aikana Jenni tapaa parhaimmillaan lukuisia uusia ihmisiä. Tasapainottaakseen sosiaalisia työpäiviään Jenni viettää rauhallisia iltoja perheensä kanssa.

– Uiminen ja koiralenkit ovat rakkaita rutiineja arjessani, sillä niiden avulla työasiat on helppo painaa mielen taka-alalle silloin, kun niihin haluaa hieman etäisyyttä. Nautin myös matkustelusta, ja onnekseni Henkilöstötalolla saa joustavasti vapaata.

Avoimet työpaikat/harjoittelupaikat

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia positioita, mutta tilanne voi muuttua yhdenkin ison asiakkuuden myötä. Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään meillä tulevaisuudessa, laita avoin hakemus osoitteeseen ura@henkilostotalo.fi.