Työnhakijakokemus – Piia Leino- Suomen Henkilöstötalo

Kokemus:
Työnhakijakokemus – Piia Leino

Työnhakijakokemus – Piia Leino

Terhin sparraus auttoi eteenpäin työnhaussa

Piia Leino, mainonnan ja markkinoinnin moniosaaja Raisiosta, etsii innokkaasti uutta työpaikkaa alaltaan.

Hänen uransa on monipuolinen, keskittyen erityisesti erilaisten painoaineistojen suunnitteluun ja tuotantoon.

Piian työnkuvat ovat ydinosaamisen ohella olleet hyvinkin vaihtelevat, sisältäen mm. tapahtumajärjestelyjä, messuosastojen suunnittelua ja toteutusta sekä messuilla työskentelyä, tuotekuvauksia, brändikuvausten käsikirjoittamista, tuotetekstien ja artikkelien kirjoittamista sekä sosiaalisen median sisältöjen suunnittelua ja tuotantoa.

Haasteet työnhaussa

Työnhaku ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista, ja myös Piia on kohdannut haasteita valtavan hakijamäärän keskellä. ”Rekryssä kuin rekryssä on hakijoina loistavia ammattilaisia, ja tästä joukosta erottuminen voi olla haasteellista”, hän myöntää.

Aktiivisen asenteen ja oman osaamisen esille tuomisen lisäksi hän toivoisi työnhakijan muistavan ystävien ja kollegoiden tuen: Kannattaa pyytää oikolukuapua ansioluetteloon ja hakemuksiin sekä sparrausta ja suosituksia alan entisiltä työkavereilta ja esimiehiltä.

Henkilöstötalolta tukea rekrytointiin

Suomen Henkilöstötalon Terhi Hollsten on ollut Piialle arvokas ammattilaistuki työnhaussa.

Terhin avulla Piia on osannut tarkastella ihan uusin silmin omaa ansioluetteloaan ja hakemuksiaan sekä saanut vinkkejä, joilla on jo avautunut ovia haastatteluihinkin. Piia arvostaa erityisesti Terhin kykyä löytää ja nostaa esiin ihmisten vahvuudet, luoden uskoa omaan potentiaaliin.

Unelmien työpaikka!

Piia haaveilee uudesta työpaikasta, jossa hän voisi esim. yhdistää graafisen tuotannon taitonsa palvelumuotoiluun ja asiakaskontaktien ylläpitoon.

Haaveissa siintää työpaikka, jossa hän voisi haastaa itseään uudella tavalla asiakaspalvelu- tai myyntityössä osaavan tiimin kanssa yhteistyössä.

Piiaa kiehtoo kovasti myös työkokemuksensa hyödyntäminen b-to-b-myynnissä ja vaikkapa esimiestyössä. ”Uskon persoonani ja pitkän työkokemukseni antavan paljon moninaisiin rooleihin ja toivoisin törmääväni rekrytointeihin, joissa työnantaja uskaltaisi napata haastatteluun myös yhden motivoituneenuransa uudistajan”, hän kuvailee.

Vinkkejä muille työnhakijoille

Piia suosittelee hyödyntämään ammattilaisten tarjoamaa valmennusta, jos mahdollista, sekä tutkimaan avoimia työpaikkoja rohkeasti oman mukavuusalueen ulkopuoleltakin.

Hän kehottaa myös miettimään tarkasti, mitä itse toivoo uudelta työltä. ” Mitä tarkemmin pystyt rekrytoijan kanssa keskustelemaan omista ja työnantajan toiveista, sitä paremmalla todennäköisyydellä löydät unelmatyöpaikkasi”, Piia rohkaisee muita.

Mikäli sinulla on tarjota Piialle uusi työmahdollisuus, älä epäröi ottaa yhteyttä Henkilöstötalon asiantuntijoihin tai suoraan Piiaan esimerkiksi LinkedInin kautta!

Työllistäminen onnistuu myös kätevästi vuokratyönä Henkilöstötalon kautta.

Suomen Henkilöstötalo - Logo

Palvelut yrityksille

Suomen Henkilöstötalo täyttää yrityksesi avoimet työpaikat osaavilla tekijöillä.

Yrityspalveluistamme ovat hyötyneet jo yli 240 yritystä mm. L&T, Sivustamo, Kiinteistömaailma, Carglass, Muuttohaukat, Turvanasta ja monet muut.

Klikkaa alla olevaa nappia ja tutustu yrityspalveluihimme tarkemmin.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lisätietoja? Jäikö kysyttävää? Haluatko jättää meille viestin?

Oli aihe mikä tahansa, voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella.

Ota yhteyttä